Biodanza is in veel varianten te doen. Tegenwoordig kan je naar dansdagen, feesten en zelfs vakanties gericht op Biodanza. Toch is er een variant van Biodanza die er zeker in de begin periode met kop en schouders bovenuit steekt en dat is de wekelijkse groep.

Biodanza is namelijk een organisch proces vanwaar steeds iets in jou aangeraakt wordt. Bij Biodanza met Jongeren werken we maandelijks met een thema waar een bepaald proces steeds in behandelt wordt.

Door dit steeds te herhalen zul je merken dat er dingen in jou veranderen. Ook geef je hierin jouw lichaam de tijd om een verschil te merken, want je wordt iedere week “geconfronteerd” met deze verandering. Dit zorgt er voor dat je uiteindelijk in jouw leven hele gerichte stappen kan gaan zetten.

Veiligheid In De Biodanzagroep

In een biodanza workshop wordt steeds een veilige omgeving gecreëerd. Dit is al op een introductieworkshop, maar je kunt je voorstellen dat wanneer je iedere week met dezelfde mensen danst, deze veiligheid veel groter is.

Mensen leren jou kennen, maar jij leert andere mensen ook kennen. Het leren kennen van nieuwe mensen vanuit de manier van contact die je tijdens Biodanza hebt, zorgt er voor dat er op hoog tempo nieuwe vriendschappen ontstaan.

Bij Biodanza met Jongeren organiseren we namelijk naast de wekelijkse groep ook regelmatig andere activiteiten waar de deelnemers elkaar beter kunnen leren kennen.

Opbouwende oefeningen

In biodanza zit er een opbouw in bepaalde oefeningen. Vergelijk dit met bijvoorbeeld ballet waar je ook niet in een keer een dubbele pirouette kan draaien, maar langzaam begint met dit opbouwen.

Hoewel je het niet zou verwachten is er ook een soortgelijke opbouw binnen de biodanza oefeningen. Deze opbouw kan de ene keer bestaan uit delen van een bepaalde oefening en de andere keer uit hoe je de oefening uitvoert. De meeste oefeningen kun je namelijk alleen uitvoeren, maar ook met meerdere personen.

Tijdens het opbouwen van de oefening kan je in jezelf steeds verkennen hoe ver je in een oefening gaat. Als voorbeeld neem ik het openen van je hart, de eerste keer hoeft dit slechts een klein beetje te zijn, terwijl als je hem voor de 100ste keer doet dat je het vertrouwen hebt dat het goed is om heel je hart open te stellen.

Zoals je ziet zijn er binnen Biodanza heel veel mogelijkheden om te verkennen en zeker voor jongeren kan het een verandering in je leven zijn.

Ik nodig je dan ook graag uit om een keer in Utrecht te komen dansen!

Aanmelden Instroomles